Koncerter

Årets koncerter i Sankt Markus Kirke

Der er to faste koncertrækker i Sankt Markus Kirke: i januar/februar måned er der fire koncerter, og i maj/juni er der ligeledes fire sommerkoncerter. Alle koncerter er tirsdage kl. 19.30, og der er altid gratis adgang.

Derudover er der i løbet af året enkeltstående koncerter, som annonceres her på siden eller i trykte ugeaviser.

Ved henvendelse til organist Per Skriver på organist@outlook.dk, kan du komme på en mailliste, og modtage nyheder om kommende koncerter.

Markus Kirken Orgel 05APR17
Dorthe Zielke & Søren Johannsen

Orgelkoncerter 2021

5. januar kl. 19.30

Årets første koncert bliver en festlig nytårskoncert med sprudlende og stemningsfuld musik for trompet og orgel, bl.a. et arrangement af ”Vær velkommen Herrens år”, Haydns smukke trompetkoncert, en tango af Piazzolla - og som duoen skriver ”måske springer der en champagneprop eller to”!

De medvirkende er Dorthe Zielke, trompet og Søren Johannsen, orgel.

Dorthe Zielke er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har spillet freelance i diverse orkestre, bl.a. Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret og DR Big Bandet. Hun underviser i Tivoli-Garden, på Musikkonservatoriet samt på Sankt Annæ Gymnasium. Søren Johannsen er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med solistklasse. Han har givet koncerter i ind- og udland og har bl.a. opført J.S. Bachs samlede værker otte gange. Duoen har spillet sammen i mere end 20 år.

Henrik Skærbæk Jespersen

12. januar kl. 19.30

Aftenens orgelsolist er Henrik Skærbæk Jespersen. Han er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium og overtog, som 31 år, embedet som domorganist i Haderslev Domkirke i 2011. Han har spillet som orgelsolist i de nordiske lande samt Tyskland, England og Skotland. Han er desuden stifter af – og dirigent for Haderslev Drengekor og kunstnerisk leder af Haderslev Sangakademi.

Han modtog i 2020 Frobeniusfondens store pris på 250.000 kr. Ved koncerten spilles værker af Bach, Fauré, Widor og Chr. Præstholm.

Tina Christiansen

19. januar kl. 19.30

Ved koncerten medvirker Tina Christiansen. Hun er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og med topkarakter optaget i solistklassen, hvorfra hun debuterede i 2013 med professor Ulrik Spang-Hanssen som lærer.

Hun har deltaget i talrige masterclasses hos Dame Gillian Weir, Roger Fisher, Thomas Trotter, Hans Fagius m.m.fl. Hun har vundet flere priser ved forskellige konkurrencer og spillet ved talrige koncerter i ind- og udland, så langt som i Sibirien og Fjernøsten.

Siden 2015 ansat som organist ved Ansgars Kirke i Odense samt formand og initiativtager til ”Odense Internationale Orgelfestival”. Programmet ved aftenens koncert er noget så usædvanligt for orgel som transskriptioner af filmmusik af bl.a. Chaplin, John Williams, Morricone og Hans Zimmer.

Der er gratis adgang til alle koncerter.