Koncerter

Årets koncerter i Sankt Markus Kirke

Der er to faste koncertrækker i Sankt Markus Kirke: i januar/februar måned er der fire koncerter, og i maj/juni er der ligeledes fire sommerkoncerter. Alle koncerter er tirsdage kl. 19.30, og der er altid gratis adgang.

Derudover er der i løbet af året enkeltstående koncerter, som annonceres her på siden eller i trykte ugeaviser.

Ved henvendelse til organist Per Skriver på organist@outlook.dk, kan du komme på en mailliste, og modtage nyheder om kommende koncerter.

Markus Kirken Orgel 05APR17

Anna Ring giver koncert den 7. januar 2020, kl. 19.30

Orgelkoncerter januar 2020

Koncerter januar 2020

Kirken får i januar besøg af tre dygtige organister, der hver på sin måde, vil spille og fortolke store værker fra fire århundreder. Der er, som altid, gratis adgang.

Tirsdag d. 7. januar kl. 19.30. Vi får besøg af organisten Anna Ring, der i den seneste tid har været konstitueret 2. organist ved Aarhus Domkirke. Hun er uddannet dels ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og dels Det jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun afsluttede sit studium i 2019. Hendes lærere gennem studieårene har været Bine Bryndorf, Hans Ole Thers, Ulrik Spang-Hanssen og Lars Nørremark. Hun har tidligere virket som organistassistent i Skive kirke samt vikar i Viborg Domkirke. Ved kirkens nytårs-koncert vil Anna Ring spille festlige toner af bl.a. Bach, Howells og Rheinberger.

Tirsdag d. 14. januar kl. 19.30 sidder organisten ved Sct. Budolfi kirke (Aalborg Domkirke), Jørgen Ellekilde, ved kirkens orgel. Han er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium og debuterede fra solistklassen i 2019 fra Symfonisk Sal i Musikhuset, Aarhus. Næsten samtidig blev han ansat som domorganist ved Sct. Budolfi i Aalborg. Efter debuten kunne man læse: ”Han besidder en overlegen teknisk formåen og spiller et imponerende program på en særdeles overbevisende og virtuos måde”. Jørgen Ellekilde er tidligere uddannet pianist og har arbejdet som akkompagnatør og repetitør.
Værkerne ved koncerten er af Bach, Gade, Hollins, Farrington og Messiaen.

Tirsdag d. 21. januar kl. 19.30 spiller organisten ved Holstebro kirke, Niels Bitsch Nielsen, et fornemt program med værker af Bach, Du Mage, Mendelssohn m.fl.
Niels Bitsch Nielsen er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium og har siden videreuddannet sig ved kurser i både orgel og cembalo hos internationalt førende organister og cembalister med hovedvægten lagt på tidlig musik. Har spillet med forskellige danske og udenlandske musikere, senest med Ensemble Zimmermann med bl.a. Bachs koncerter for 3 og 4 cembali og strygere. Udover sit virke som organist underviser han i orgel, satslære og orgelkundskab ved Vestervig Kirkemusikskole. Er som korleder dirigent for Lemvig Kammerkor.

Niels Bitsch gæster kirken den 21. januar 2020, kl. 1930
Jørgen Ellekilde giver orgelkoncert den 14. januar 2020, kl. 1930