Koncerter

Årets koncerter i Sankt Markus Kirke

Der er to faste koncertrækker i Sankt Markus Kirke: i januar/februar måned er der fire koncerter, og i maj/juni er der ligeledes fire sommerkoncerter. Alle koncerter er tirsdage kl. 19.30, og der er altid gratis adgang.

Derudover er der i løbet af året enkeltstående koncerter, som annonceres her på siden eller i trykte ugeaviser.

Ved henvendelse til organist Per Skriver på organist@outlook.dk, kan du komme på en mailliste, og modtage nyheder om kommende koncerter.

Markus Kirken Orgel 05APR17
Sopran Inger Dam-Jensen giver koncert 22. september 2020

Koncert 22. september 2020

Tirsdag den 22. september kl. 19.30 i kirken. Ved aftenens barokkoncert er det lykkedes kirken at hyre en af landets absolut dygtigste sopraner, nemlig Inger Dam-Jensen. Hun har siden sin debut og frem til i dag markeret sig som en af sin generations førende sangere. Karrieren blev kickstartet, da hun i 1993 vandt sangerkonkurrencen ”Cardiff Singer of the World” og har siden sunget et utal af opera- og koncertpartier med navnkundige orkestre og dirigenter verden over. Koncertrepertoiret kredser især omkring det romantiske repertoire bl.a. Mahlers ”Des Knaben Wunderhorn”, Beethovens ”Missa Solemnis”, Strauss’ ”Vier letzte Lieder” og Brahms’ ”Ein deutsches Requiem” sammen med orkestre som New York Philharmonic, Berliner Philharmonic, Orchestra Sinfonia di Milano og dirigenter som Sir Colin Davies, Herbert Blomstedt, Vladimir Ashkenazy, Bernard Haitink. Tilbageværende gæstesanger ved Maggio Musicale i Milano, BBC Proms i London og DR Symfoniorkestret. Desuden omfattende virke som Liedsanger. Inger Dam-Jensen har igennem hele sin karriere været tilknyttet Det Kgl. Teaters solistensemble og har haft succesroller som f.eks. Ophelia i ”Hamlet”, Violetta ”La Traviata”, Liu ”Turandot”, Donna Anna ”Don Giovanni”, Susanna ”Figaros Bryllup”, Cleopatra ”Giulio Cesare” m.m.fl. Har fejret triumfer på ROH Covent Garden i London, Bastilleoperaen i Paris samt operahuse i Buenos Aires, Monaco og Genève. Ridder af Dannebrog og mange priser, deriblandt Årets Reumert i 2003. Ved aftenens koncert vil hun, på opfordring fra kirkens organist Per Skriver, for første gang synge fem af Händels ”Neun deutsche Arien”. De øvrige musikere ved koncerten er Charlotte Norholt, traversfløjte (spiller bl.a. i Ensemble Midtvest), Eric Beselin, barok-obo (fagottist i Aarhus Symfoniorkester), Dorte Rolff-Petersen, barok-cello (spiller bl.a. i Baroque Aros) samt kirkens organist, Per Skriver, cembalo.